Ga naar hoofdinhoud

Zonwering screens met een zonnepaneel

Zonwering screens met een zonnepaneel zijn strakke zonwering producten die zonlicht buiten houden. Dankzij een ingebouwd zonnepaneel zijn er geen kabels nodig. Dit maakt de montage erg eenvoudig. De solar screen wordt bevestigd met een aantal schroeven en er kan meteen gebruik worden gemaakt van het product. Er is geen boor- of breekwerk nodig. Hierdoor zien we ook dat de populariteit van screens met zonnepaneel toeneemt, terwijl de vraag naar traditionele zonwering (op stroom) afneemt. 

Screens vaker gekozen dan rolluiken?

Steeds meer mensen kiezen voor screens. Of de vraag naar screens momenteel hoger is dan rolluiken is nog niet helemaal duidelijk. Wel is het een feit dat elk jaar weer meer vraag is naar screens. Screens zijn enorm populair geworden omdat ze een strakke, moderne uitstraling hebben en warmtewerend zijn. Verder ontstaat er met screens, door het screendoek, geen opgesloten gevoel (wat bij rolluiken wel het geval is). Je kunt namelijk van binnenshuis wel naar buiten kijken, terwijl er van buiten niet naar binnen kan worden gekeken. Bij meeste aanbieders wordt een screen geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie en is de omkasting (kap en geleiders) compleet van aluminium.

Wat kosten screens?

Wat screens kosten is uiteraard afhankelijk van het formaat, het type en de bediening. Standaard zit bij de meeste aanbieders een bandopwinder (voor bediening met de hand) en 6 tot 9 standaard RAL-kleuren in de prijs begrepen. Voor een andere RAL-kleur of elektrische bediening wordt een meerprijs gerekend. Een groot deel van de online aanbieders werkt tegenwoordig met een prijscalculator. Online vul je het formaat en de wensen in, en je krijgt direct een prijs te zien van een screen op maat. Dit is niet alleen voor de consument, maar ook dealers kunnen hier vaak gebruik van maken. Eenvoudig, snel en transparant.

In vergelijking met rolluiken is het moeilijk om te zeggen of de screens duurder zijn. Screens zijn groter leverbaar en zijn in grotere formaten dan ook goedkoper dan rolluiken. Als je een groot formaat rolluik wilt, moeten er twee rolluiken in een bak worden verwerkt, wat vaak de prijs behoorlijk verhoogt. Bij kleinere formaten, zoals voor een raam, is een rolluik (wanneer je exact dezelfde opties neemt) goedkoper. Wel is het zo dat je voor screens niet veel duurder uit bent, vaak is bij kleinere formaten een screens ca. 5-10% duurder.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.