Ga naar hoofdinhoud

Kabel door gezamenlijke regenpijp

Bij de installatie van zonnepanelen koos de monteur voor de gemakkelijkste weg en is de aansluitkabel aangelegd door de gezamenlijke regenpijp van de opdrachtgever en buren. Voor zover bekend is dit niet installatietechnisch niet verboden, maar fraai is het niet. De mantel beschermt tegen het vocht, maar zodra er een beschadiging optreedt, kan regenwater voor kortsluiting zorgen. Bovendien lijkt het vanuit juridisch oogpunt niet verstandig om voor de aanleg van de kabel een gemeenschappelijk eigendom te gebruiken.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

2 reacties op “Kabel door gezamenlijke regenpijp

  • tijmen

    Ik denk dat de kabel uit het toilet weer omhoog komt via het gemengd riool.

  • Ernst Kleeblatt

    U kunt mij een oude zeur vinden maar Bouwwereld pretendeert een VAKblad te zijn. Wat is er dan op tegen om hier ook de vakterm voor een regenpijp te gebruiken, nl. een HWA. (HemelWaterAfvoer.)
    Anderzijds moeten de kabels toch ook nog ergens weer uit de HWA komen en ik kan mij niet voorstellen dat dat in het gemeenteriool is. Hoe is dit uitgevoerd?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.