Ga naar hoofdinhoud

Kozijn achter waterslagen

Kunststof kozijnen met geintegreerde rolluiken gemonteerd in een gevel welke is opgebouwd uit een gemetseld buitenblad en HSB binnenwand. Het kozijn is 40mm meer naar binnen geplaatst waardoor het kozijn achter de waterslagen geplaatst is. Al het regenwater loopt dus zo tussen het metselwerk en de HSB binnenwanden in, zowel via het kozijn als via de afwateringsgaten.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

12 reacties op “Kozijn achter waterslagen

  • Bart

    Dit heeft toch niets meer te maken met bouwen. Dit is pure afbraak….

  • bas

    Dit knip en plakwerk kan toch niet door de beugel.

    Degene die het gemaakt heeft had zeker de volgende uitspraken in gedachten.

    “als ge ut nie meer wit Pur of kit”
    en
    “is de naad te ruim, dan vult men deze met schuim”

  • Michiel

    Bij de oren pakken en opnieuw laten maken, maar dan behoorlijk. Als iets niet uitkomt bij het plaatsen kan, maar dan moet je wel een oplossing maken dat correct is. Seb heeft gelijk: mensen kiezen eerder voor goedkoper dan voor kwaliteit..helaas

  • pkuperus

    Hier schieten je echt de tranen van in de ogen. Het lijkt wel of men soms totaal geen interesse heeft in kwaliteit. Dit zou ik gewoon een opzettelijke fout willen noemen, of het moet iemand geweest zijn die van toeten nog blazen weet. Bah. Het ziet er ook gewoon lelijk en smerig uit. Dat kwistige gebruik van pur schuim doet pijn aan mijn ogen!

  • Frank

    @Brands:
    Ja, dit is inderdaad boevenwerk. En inderdaad wordt het in de hand gewerkt door de fixatie op lage prijs vanuit de opdrachtgever en hoge marge/winst vanuit de aanbieder.
    Wat te denken van de installateur die in onderaanneming van de badkamerverkoper werkt (en dus contractueel voor een appel en een ei z’n werk doet) die tegen z’n hulpje zegt in antwoord op de vraag of iets wel of niet goed is: ach joh, het hoeft maar 3 jaar te zitten. (Als in: dan is de garantie op de installatie verlopen en hebben wij er geen last meer van).
    En dat was bij een landelijk werkende grote badkamerboer dus he? Zo’n verkooptijger van: ‘als u nu beslist kan ik u zus- en zoveel korting geven’.

  • @Frank
    Ja, een bouwfout mag… maar dit kunnen wij toch geen bouwfout meer noemen. Dit soort slordigheid heeft niets meer te maken met goede oplossingen vs geld, dit is gewoon niet willen.
    Dit zijn boevenpraktijken.
    Als bouwer moet je niet streven naar dikke winst, maar naar een goed product, daar komt vanzelf geld uit rollen.
    Dat hele gericht zijn op winst heeft de bouw stuk gemaakt. Het prijsdrukken en later zien of je er toch wat uit kunt slepen door in het werk wel het een en ander te saneren en bezuinigen (of weg te laten) moet stoppen.

    Maar!
    Een foutje kan natuurlijk altijd gebeuren.
    Een foutje mag natuurlijk altijd gebeuren, als je het inderdaad maar oplost! Zonder gezeik!
    Ik zeg:
    Presenteer niet allen je prijs maar ook je werk!
    Doen wij ook, werkt perfect!

  • Frank

    @Brands:
    Punt is natuurlijk wel dat bouwfouten met nog veel verstrekkender gevolgen helaas net zo goed gemaakt worden door gerenommeerde bedrijven.
    Naar mijn idee is het dan ook niet zozeer de fout die diskwalificeert, want laten we wel wezen, fouten maakt iedereen. Het gaat vooral om de vraag hoe het uiteindelijk wordt opgelost. En dit is dus gewoon niet opgelost. Waarschijnlijk omdat een goede oplossing zoveel werk vergt dat daardoor de winst verdampt. En meer.
    En daar komt die prijs om de hoek kijken. Duurdere bedrijven maken ook fouten, maar die hebben tenminste de financiële ruimte om fouten naar tevredenheid van de opdrachtgever recht te zetten c.q. te corrigeren.
    Hoewel mijn ervaring is dat ook die bedrijven hun fouten soms het liefst zo lang mogelijk ontkennen of weg proberen te redeneren.

  • Ik ben echt van mening dat mensen die dit en blunders als wat Seb omschrijft bouwen/bedenken gewoon wettelijk nooit meer iets met bouwen zouden mogen doen! Niet bouwen, niet slopen zelfs niet schilderen, doen ze het wel dan moeten ze aan alle regionale bouwbedrijven 100 euro betalen en de daarna ingehuurde professional (die t komt fixen) betalen!
    Maak het zo dat ze het niet eens meer durven…!

  • seb

    Mooi gezegd Frank “Ieder opdrachtgever krijgt de leverancier die het verdient.”
    Bij ons in de straat worden veel houtskeletbovenbouw verdiepingen op jaren 30 woningen.
    Eén prutser heeft er al 6 geplaatst, ondanks dat bij 3 van de 6 gruwelijke dingen mis zijn gegaan (zware lekkages naar buren tijdens de bouw, 20 cm te breed dus op het dak van de buren, of het niet gebruiken van koude/warme folies) kiezen nog steeds mensen voor hem omdat tov aannemer het 5.000-10.000 euro scheelt, en mensen denken dat het bij hen wel meevalt.

    Kozijnen zoals dit kàn gewoon werkelijk waar niet maar de foto’s liegen niet

  • Frank

    “Ach mevrôwtje, als u daag las van heef, dan doet u toch gewoon uw mauwje nieuwe rolleukie dich? Dan is er niks aan ’t handje en hep u nerregus las meer van. En dah rolleukie isoleert auk nog es als een achtelukku…”

    @Hans: Er is niks mis met de vrije markt. In elke branche lopen prutsers rond. Ook daar is niks mis mee. Waren er geen prutsers dan hadden vakmensen niets om zich van te onderscheiden…
    Iedere opdrachtgever krijgt de leverancier die hij verdient. Ik ga er tenminste niet vanuit dat dit de duurste aanbieder was. Hoewel, je weet maar nooit.

  • hans

    @seb
    Oooh mevrouwtje. Ik wist ook niet dat dat spul zo uitzet !

    Lang leve de vrije markt.
    Als gerenomeerd bouwbedrijf kun je nog zo je best doen een beter imago te krijgen als branche, door dit soort fratsen blijft dat dweilen met de kraan open

  • seb

    Ach een beetje kit tussen de waterslagen en het kozijn en u heeft er geen omkijken meer naar mevrouwtje. Ik zeg altijd maar zo: “als ge ut nie meer wit, PUR of KIT”

    welke imbiciel spuit überhaupt zoveel pur tussen kozijn en buitenblad?!?!?!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.