In deze cementdekvloer van 5cm zijn vloeraansluitingen voor de radiatoren gemaakt. In theorie moet dit passen, maar in de praktijk ziet het er toch heel anders uit. Krijg dit maar weer eens netjes.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl
@ Piet,
Ik denk dat dit wel degelijk de zand/cement vloer is.
Hetgeen je ziet is volgens mij dat de vloer met cementwater is afgepapt ( met een wisser )
Het is natuurlijk geen porum om dit zo te verkopen. Maar waarschijnlijk is de dekking van de smeervloer niet genoeg en kan ook een kanaal plaat wel eens wat hoger staan dan de ander. Het wil niet zeggen dat de installateur hier de fout is ingegaan. Waarschijnlijk is de basis niet goed. en het vergt nogal wat tijd om de leidingen in een kanaal plaat weg te werken zonder de stevigheid aan te tasten en dat het optisch niet mooi is om te zien. daar zijn we het allemaal over eens.
Leuk hoor, al die bouwfouten, maar wat ik nog veel vermakelijker vind, zijn de reacties die daarop binnenkomen. Allemaal ergernis over deze fouten, maar de reacties zelf wemelen van de taalfouten. Misschien ook wel een leuk idee: een rubriek taalfouten in reacties op bouwfouten?
Ik heb het idea dat dit nog geen dekvloer is , maar een schuimbetonvloer waarna er later wel een zandcement dekvloer op gemaakt wordt , kijk maar naar de relatieve grove vloer en de ruwe randaansluiting stucwerk en vloer
De installateur heeft ’t op zich goed aangesloten, vervolgens is de vloerenlegger wat zuinig geweest met de vloerdikte?? Kan je goed op besparen als je op een hele serie woningen op elke vloer een centimeter pakt.
Wel goed om dit detail eens onder de aandacht te brengen, er zijn veel mooiere aansluitmogelijkheden. Schrijf ze dan ook voor en stem alles op elkaar af.
Vloeraansluitingen moesten sowieso verboden worden 😉
Als je geen twee woningen op een dag doet kun je ook oprotten.
En geen bouwaannemer jou de vloerhoogte wil vertellen, laat staan uitzetten.
Dan moet je als je monteur ook nog gemotiveerd blijven?
Het is met alle bouwfouten niet de vraag waarom het gebeurd, maar wanneer het gebeurd.
Inderdaad een veel voorkomende fout! Ik zie dit vaak bij mijn projecten gebeuren. Men probeert mij dan uit te leggen dat dit normaal is… Liefde voor het vak is het toverwoord.
Helaas en tot grote ergernis is dit een veel voorkomende fout.
Het frustrerende is, dat de maker (installateur) het weet en dat de vloerenlegger gewoon zijn werk doet, alsof er niets aan de hand is. Men leert het nooit, eigenlijk moet hier een boete opstaan (natuurlijk boven de reparatie).