De onderkant van deze goot is precies in lijn gelegd met de onderkant van de beschieting van de kopgevel. Jammer alleen dat de pannen zoveel hoger liggen. Bij een beetje regenbui zal er vast meer water over de goot gaan dat er erin terechtkomt.
6 reacties op “Lage goot”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
Meest gelezen
- Te veel ventilatie
- MPG-aanscherping per 1 juli 2025: wat verandert wel en wat niet?
- Ultralichtgewicht balkon: hol van binnen met enorme betonbesparing
- ‘Huis uit de fabriek, is dat goed? Ja, dat is goed’
- Highlights BouwBeurs 2025: Videojournaal dag 5
- Architecten aan de Maas laat zien hoe het anders kan
@Piet
Een dakgoot (zoals we die in Nederland kennen) is dan ook niet bedoeld om sneeuw op te vangen. Al zat de goot hoger, dan zou deze bij een flink pak sneeuw waarschijnlijk alsnog bezwijken onder het geweld. In Nederland bouwen we niet met het oog op extreme sneeuwval.
@Piet in het buitenland gebruiken ze zgn. ‘snow guards’.
Ik heb sinds het dak aan de buitenzijde is gerenoveerd een vergelijkbare situatie omdat de pannen nu hoger liggen. Door de isolatie bleef het pak sneeuw mooi op het dak liggen. Totdat de dooi kwam en de hele zaak in een keer naar beneden stortte. Als je er toen onder had gestaan, had je het niet kunnen navertellen. Hoe gaan ze daar in Noorwegen mee om?
Achter de goot zitten de zelfde vertikale delen als aan de zijgevel (ff inzomen)als afwerking. Geen lelijke inkijk dus. Ik denk dat deze goot bewust iets lager hangt. Overigen een mooie strakke goot. Het lijkt wel aluminium.
Weer geen echte bouwfout !!
hier is niets mis mee, het is een fout te denken dat water met een boogje over de goot zal lopen, het water loopt gewoon loodrecht naar beneden en komt keurig in de goot terecht. Of heteen fraaie oplssing is dat je onder de pannen kunt kijken is een andere kwestie, met eindpannen is dat fraaier te maken. maar nog maals, prima gedaan, strookt toch mooi!
De “dal”lijn v/d pannen moeten normaal in de goot uitkomen, maar hier in Noorwegen hangen ze de goten nog veel lager.
Dit doen ze omdat ze anders elke keer als de sneeuw v/h dak af glijdt, ze de goten er weer op kunnen schroeven 😉
Misschien verwachten ze op deze bouwplaats dus wel veel snø