Even kijken hoe de installaties boven het plafond zitten. Ach, een stukje eraf kan geen kwaad. En het werkt waarschijnlijk ook nog.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl
Even kijken hoe de installaties boven het plafond zitten. Ach, een stukje eraf kan geen kwaad. En het werkt waarschijnlijk ook nog.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl
En als laatste, erg recht ziet het er ook niet uit, maar dat kan ook door de licht/donker overgang en de flits komen.
Dit lijkt mij een sierkolom, kijk eens hoe hij aansluit op de flens van de ligger. Die zit er half naast. Buiten dat, ik kom weinig stalen ronde kolommen tegen met zo’n dunne flens aan de bovenzijde. Ook ziet het ernaar uit dat het plafond totaal geen gebruik maakt van de kolom.
Nothing to see, move along! 😉
Beste Anna,
“De bevestiging van de staander aan de balk is ook een flinke bouwfout – volgens mij moet zo’n verbinding gelast worden en niet met 1 minischroefje en-dan-hopen-dat-het zo-blijft-staan-de-komende-20-jaar..?!”
het klopt idd dat zo’n verbinding niet met 1 klein boutje (schroefje) mag worden gemaakt (maar misschien zijn het er wel 2???).
-> 2 boutjes M8 zou in principe gewoon moeten kunnen als de kolom alleen op druk is belast!
Daarbij: Het aflassen van dit soort verbindingen is zeker niet gebruikelijk, in Nederland streven we naar het aanleveren van kant-en-klare bouwpakketjes. Dit boutje op de foto lijkt mij een M8, terwijl normaal gesproken 4 stuks M12 of 4 stuks M16 worden gebruikt.
Daarbij is het zeker mogelijk dat het een sierkolom is, maar dan is het detail wel gruwelijk verkeerd uitgevoerd, want dan zou de verbinding verticaal moeten kunnen ‘schuiven’ d.m.v. een lip-verbinding met een lang sleufgat. De kolom zal nu immers bij enige doorbuiging van de ligger ten aller tijden normaalkracht (van de bovenliggende vloer) voor zijn kiezen krijgen, dit is over het algemeen niet de bedoeling bij ‘sierkolommen’.
maar, fout blijft het dus wel 😉
mooi gezien Anna van dat schroefje!
Volgens mij is de witte buis ook nog eens een luchtkanaal, waarbij dat moeiteloos aangepast had kunnen worden (Ik zie flexibochten zitten). Dan ga je toch niet in de constructie zagen? Wat onnozel !
Dit lijkt mij toch echt een dragende kolom, hoor! Want waarom zou het anders precies onder de stalen balk staan? Lijkt mij niet dat de moderne architect van tegenwoordig zomaar sierkollommen in een ruimte gaat zetten…
De bevestiging van de staander aan de balk is ook een flinke bouwfout – volgens mij moet zo’n verbinding gelast worden en niet met 1 minischroefje en-dan-hopen-dat-het zo-blijft-staan-de-komende-20-jaar..?!
zo te zien is het een sierkolom van de architect en had de constructeur al wat anders bedacht om de krachten van de bovenliggende vloer op te vangen. Het ziet er naar uit dat de kolom later geplaatst is oa door het boutje en je gaat niet op die hoogte met weinig beweegruimte zo’n snee er in maken. Blijkbaar werkt het want het onderliggende plafond ziet er nogal af uit.
volgens mij lijkt het meer dat het geen dragend deel is en dat de paal optisch is geplaatst (gezien de boutjes die gebruikt zijn)
lijkt erop dat de kolom later geplaatst is dan de leiding. De bevestiging van de kolom aan de ligger laat zo te zien ook te wensen over ( boutje en moertje ø6mm of zo om alles aan elkaar te verbinden). Volgende keer maar het leidingsysteem aanpassen ipv de kolom.
Schandalig!!Zonder kennis van dit projekt, lijkt het toch een dragende kolom.En waarom kon de loodgieter niet 15 cm. naar rechts met de afvoer??
Tja ,De 45 graden bochten waren niet meer leverbaar en de tekening is heilig !!
In de top-10 van slechtste oplossingen!
Ik heb er wel kijk op maar weinig verstand van: Is dat een draagconstructie die wordt gecompromitteerd voor een pijpleiding?