Ga naar hoofdinhoud

Hemelwater

Water vindt overal zijn weg wel, ook al was het daar niet bedoeld. Effect is een enorme vervuiling rechtsonder het met zink omrande kozijn.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

9 reacties op “Hemelwater

  • Leon

    Akkoord, dan zijn we het eens. Zoals je al zegt: BIM wordt vaak als wondermiddel gezien, helemaal in de huidige economisch moeilijke tijden lijkt iedereen zicht te vergrijpen aan termen als BIM en LEAN, terwijl de kracht van een organisatie nog altijd zit in het personeel dat er mee om moet gaan. Dat is het grootste werkkapitaal, alles daar om heen is slechts gereedschap om het werken makkelijker te maken.

  • Leon, quote: “Dit soort problemen hadden wellicht voorkomen kunnen worden in de ontwerpfase met tijdig overleg tussen de verschillende partijen.” Volgens mij zeg ik dus precies hetzelfde als jouw. Het BIM is een bewezen concept dat juist is ontstaan uit de vraag naar mogelijkheden om in een vroeg stadium >makkelijker< te kunnen overleggen. Het is geen wondermiddel om mensen nader tot elkaar te brengen. Overleg is van alle tijden en is altijd noodzakelijk geweest. Het BIM maakt dit alleen makkelijker. En zoals gezegd om maar in het "reclame" praatje te blijven; sluiten onze systemen daar naadloos op aan.

  • Leon

    @MaesKo Virtual Experience
    Ach kom nou. Ga je nou werkelijk beweren dat BIM het mogelijk maakt om in een vroeg stadium te overleggen? Leuk hoor, zo’n reclamepraatje. Maar hoe deden we dat ‘vroeger’ dan volgens jou? Gewoon met elkaar om de tafel en overleggen op basis van een ‘ouderwets’ 2D-detail? Of, om hightech te gaan: het detail per mail te verspreiden en telefonisch te overleggen? Ik heb dit soort detail bij diverse gebouwen toegepast. Mét overleg, mét succes en zonder BIM. Niet dat BIM niet interessant is hoor, integendeel. Maar iedereen die denkt dat BIM dé oplossing is voor dit soort problemen wens ik veel succes de komende jaren, BIM is een middel, een gereedschap. Als je dit soort details zonder BIM niet op kunt lossen dan zal het met BIM ook niet gaan.

  • Toch moet ik JvL bouw enigszins gelijk geven. Hoewel het niet zomaar een “fout” van de architect is. Dit soort problemen hadden wellicht voorkomen kunnen worden in de ontwerpfase met tijdig overleg tussen de verschillende partijen. Gelukkig komen we met het BIM steeds beter tot elkaar in een vroeg stadium en kunnen bedrijven met onze systemen als toevoeging op het BIM precies >zien< waar ze aan toe zijn.

  • Leon

    @JvL bouw
    Onmogelijk? Duur? Goede reclame maak je hier. Een aannemer met verstand van zaken draait hier z’n hand niet voor om hoor.

  • Dat krijg je nu van die onmogelijke oplossingen om een kozijn mooi uit te laten springen in een gevel!
    Dure oplossing en niet mooi! echt iets voor
    architecten!

  • Jan

    En de dilatatie? Slab loopt door. Is dat een juist detail?

  • Kees

    Vergelijkbare situaties m.b.t. dorpels c.a., hemelwater en dientengevolge vervuiling van het metselwerk komen zo vaak voor dat het eigenlijk niet de moeite waard is om deze te plaatsen.

  • Greet Dijkhuis

    Hoe verwijder je deze zinkvlekken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.