De polycarbonaatplaten van het buitenblad zijn 3400 mm hoog. Vanwege windbelasting op de gevel is gekozen voor het Rodeca-systeem met op elke naad een aluminium ankerprofiel van 25 x 50 mm dik. Ook het binnenblad is aan de spouwzijde voorzien van dergelijke constructieve profielen en is luchtdicht afgetapet. Voor de aansluiting van de gevel op dak en vloer had de architect een massief houten rand ontworpen, maar dat zou enorm forse houtprofielen vragen die ook nog eens exact in de juiste ronde vormen gezaagd moesten worden. Daarom is gekozen voor een alternatief met holle kokers van hout, die met stalen beugels aan de betonvloer zijn bevestigd.
Spouwmuur van polycarbonaat voor nieuwe woning
19 juni 2013
Eén reactie op “Spouwmuur van polycarbonaat voor nieuwe woning”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
Bijzonder ontwerp! De translucente gevels bieden een ongekende woonbeleving. Helaas vrees ik wel voor de eigenaar/bewoner dat de kunststof gevel niet de geplande levensduur van de woning haalt. Inbraakveilig is het ook niet echt: aceton doet wonderen! Translucente gevels kunnen ook duurzaam, met glas: OKALUX. Geeft wel andere uitdagingen aan de architect dan met kunststof.