Voor het na-isoleren van zolders heeft Kingspan Insulation nieuwe artikelen aan haar assortiment toegevoegd. Het isolatie-element voor hellende daken is nu ook leverbaar met een dikte van slechts 82 mm en een Rc van ruim 3. Ook zijn er nieuwe elementen voor de isolatie van zoldervloeren.
Veel warmte verdwijnt uit huis via het dak. Met goede isolatie aan de binnenzijde van de zolder kan dus fors worden bespaard. Daarvoor is het iSoEasy™ Pro zolderisolatiesysteem van Kingspan Insulation nu ook verkrijgbaar in 82 mm, waarmee een Rc-waarde van ruim 3 wordt behaald. Met de 100 mm iSoEasy™ Pro XL voldoet de opbouw met een Rc-waarde van 3,5 zelfs ruimschoots aan de norm voor nieuwbouwwoningen uit het huidige bouwbesluit. De 82 mm dikke variant is er in de afmetingen 1200 x 600, 1300 x 600 en 3000 x 600 mm.
Vloerisolatie
Het Therma™ TP13 Vloerisolatie Element is bestemd voor het thermisch na-isoleren van (zolder)vloeren met een constructieve betonnen of houten ondervloer en biedt derhalve een uitkomst voor bijvoorbeeld vlieringzolders die als opslagruimte worden gebruikt. Het Therma™ TP13 Vloerisolatie Element is een PIR hardschuim isolatieplaat die tweezijdig is voorzien van een aluminium meerlagencomplex. De bovenzijde is voorzien van een 12 mm P3 gecertificeerde, vochtwerende spaanplaat en daardoor goed beloopbaar. Het element is voorzien van een sponning in de isolatieplaat, waardoor een optimale thermische prestatie wordt behaald. De spaanplaat is rondom voorzien van een groef. De elementen zijn onderling te verbinden door de bijbehorende lammello’s in de groef te schuiven.
Kingspan Insulation produceert en verkoopt hoogwaardige hardschuim isolatieplaten van PIR en Resol voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen, onder de merknamen Kooltherm®, Therma™, iSoEasy™, Selthaan®, W’all-in-One™ en Optim-R™.
Meer informatie: Kingspan Insulation, Winterswijk
Tekst en beeld: Kingspan Insulation
Ja stelletje wijsneuzen! Jullie reageren op een artikel van 2 februari 2014! Jullie hebben het over een eis die pas sinds 1 januari 2015 geldt.
De heer Klanker heeft helemaal gelijk: Rc-waarde van dakplaten voor nieuwbouw volgens huidige Bouwbesluit minimaal 6, in plaats van 3,5. Niet duidelijk in het artikel is of men met deze waarde de Rc-waarde van het vloerelement bedoelt of de dakplaat.
Als het om de dakplaat gaat is de claim dat voldaan wordt aan de nieuwbouweisen dus inderdaad onterecht.
Beste,
Volgens mij geldt voor de thermische isolatie van daken van nieuwbouwwoningen een Rc waarde van 6,0 m2.K/W volgens het huidige bouwbesluit, en geen 3,5 …
Beste heer Karlas,
Hartelijk dank voor uw reactie.
Het condensatiepunt ligt over het algemeen aan de koude zijde van de isolatie. In dit geval zal het condensatiepunt liggen tussen de isolatielaag en het dakbeschot.
Wanneer het dakbeschot onbehandeld is en er geen sprake is van een dampremmende laag in de bestaande constructie zal er geen ophoping van condensatie plaatsvinden.
Beste heer Fontein,
U ook hartelijk dank voor uw reactie. De aluminium meerlaagse cachering zorgt ervoor dat de isolatieplaat een goede isolerende werking krijgt (lambda 0,023 W/m*K).
Daarnaast heeft deze aluminium cachering een reflecterende werking die meegenomen mag worden in de Rc-berekening. Factoren als veroudering en vervuiling van deze cacheerlaag is meegenomen in de bepaling van de reflectie.
Deze reflectie geldt inderdaad alleen wanneer er een niet-geventileerde luchtlaag aanwezig is aan de zijde van de reflecterende folie.
Mocht u nog verdere vragen hebben over de iSo-Easy of ieder ander product dan kunt u altijd met ons contact opnemen op één van onderstaande nummers of via ons E-mailadres technical@kingspaninsulation.nl
Met vriendelijke groet,
Dennis Hoffs
TECHNICAL SERVICE CONSULTANT
direct tel: +31 (0) 344 675 224
direct fax: +31 (0) 344 675 234
Volgens mij zie ik een bouwfout in wording op de eerste foto; bij het toevoegen van (zoveel) isolatie onder het dakbeschot komt het dauwpunt waarschijnlijk in het dakbeschot te liggen en rot het weg…
Het lijkt er op dat de twee aluminium-meerlagen-complexen zijn aangebracht om de isolatiewaarde van het element te verhogen.
Dit kan alleen functioneren wanneer tussen het aluminium oppervlak en een daar tegenover parallel aanwezig oppervlak een tussenruimte aanwezig is. Voorts is het een vereiste dat de uitermate schone aluminium oppervlakken tot in lengte van dagen onaangetast door stof, vuil en elke andere vorm van oppervlakte kwaliteit vermindering van de emissiecoëfficiënt. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe deze aluminium meerlagen-complexen zijn samengesteld en in het isolatie-element zijn opgenomen.