Velux heeft een dakraam ontwikkeld dat als enige dakraam het passiefhuis-certificaat voor de klimaatregio ‘koud’ heeft ontvangen. Dat wil zeggen dat het dakraam tot aan de rand van het Arctisch gebied kan worden toegepast in Passiefhuis-bouwconstructies.
Het Passiefhuis-dakraam heeft in totaal vijf lagen glas en wordt aangestuurd door zonne-energie. Ook aangebrachte raamdecoratie of rolluiken worden met zonne-energie aangestuurd. In het raam zelf zit drievoudige beglazing en door een voorzetruit aan de binnenkant kan extra dubbele beglazing worden toegevoegd. Het dakraam heeft daardoor een Uw-waarde van 0,51 W/m²K (EN ISO 12567-2). Deze Uw-waarde kan door verdiepte inbouw en de toepassing van een isolatiekraag nog verder worden teruggebracht naar zelfs 0,48 W/m²K.
Volgens Velux is het Passiefhuis-dakraam niet geschikt voor alle toepassingen. De isolatiewaarde is namelijk zo hoog dat er in de winter nauwelijks gebruikt gemaakt kan worden van passieve zonnewarmte.
beste rb, mijn weekend kan niet meer stuk
Ligt niet aan jou Theo…
Ik begrijp dit verhaal niet. Ligt dat aan mij?
En in de zomer werkt dit niet dan blijft de raam combinatie koel.
Zorg voor het volgende plaats het a++ ar. raam zo dat de rfexilaag aan het binnenbald naar buiten wijst .plaats bvb zoals bij dubbele ramen op Finse methode het buitenruit al dan niet afhankelijk van de materiaal keuze ‘
Nu zal de IR van de zon het dubbele raam gaan verwarmen en de reflexilaag kaatst het terug binnen de spauw van dubbel en enkel glas met als resultaat dat er een temperatuur aan het zon aangestraalde glas van minstens 35 graden geeft niet te voelen als straling maar als weldadige warmte ( verm . Lang golfIR. De opwarming van het interieur is bijna niet meetbaar