De lekkage via een leidingdoorvoer was in een Zwolse schoenenzaak dusdanig heftig dat een emmertje niet meer voldeed. Maar waarom de lekkage aanpakken, als we ook een wasmachinebak met afvoer aan kunnen sluiten?
Opvangbak
8 april 2015
9 reacties op “Opvangbak”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
leuk als straks het plastic knetterhard geworden is en het een keer goed lekt. creatief met draadeind en zadels, gelukkig is de leiding wel ‘spanningsvrij’ gemonteerd.
de afvoer is ooit geïsoleerd geweest zo te zien ook handig.
als dat een watermeter onder de bak is wat zit daar dan achter voor apparaat? de losse snoertjes zien er ook niet helemaal NEN uit
typisch geval van symptoombestrijding…
Nu nog dit water hergebruiken voor het toilet en je hebt zo een breeam excellent!
Inderdaad. Volgens artikel 6.17 van het BB2012, tweede lid, zijn inpandige hemelwaterafvoeren lucht- en waterdicht, bepaald volgens NEN 3215.
Was er in het bouwbesluit niet een regel over de waterdichtheid van interne hemelwaterafvoeren?
Volgens mij is dit een winkel in het voetbalstadion van FC Zwolle.
Verbaas me al jaren over de afwerking van het plafond daar. (gebrek aan)
Hopelijk zit er ergens op het einde wel nog een sifon.
Leuk gevonden, werkt altijd. Kan iemand trouwens vertellen waarvoor de zwarte leidingen (Geberit, met afsluiters?) onder de lekbak dienen? Zie ik daar ook een meter die niet meer af lezen is? Ik ben heel benieuwd!?
Netjes gedaan, zie daar geen bouwfout in.
Dat het dak lekt is natuurlijk nooit goed te praten, maar deze ‘oplossing’ vind ik dan wel weer creatief gevonden. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat de gebouweigenaar niet adequaat met lekkages om gaat, en dat de huurder gemeend heeft om in ieder geval de overlast dan maar zelf aan te pakken op deze manier.