De bekisting is te strak op de constructie en veel te hoog aangebracht en er is geen stabiliteit in de constructie. Beter was het geweest om de bekisting breder en niet hoger aan te brengen dan de voetplaat en daarna aangieten.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in
Sjors, je commentaar is volgens mij een schot in de roos. Wij worden in deze rubriek “bouwfouten” opgezadeld met een hoop onzin en prutswerk. De tijd die die de serieuze lezer/bouwkundige (waartoe ik mijzelf ook reken) er aan besteedt is weggegooid. Ik begrijp niet hoe het mogelijk is dat de uitgever van het uitstekende blad Bouwwereld zoveel onzin via het internet verspreidt. Ik zie deze digitale ellende nog even aan of het niveau mogelijk verbetert en anders is het over en uit. Zoals ik reeds aangaf: ik kan mijn tijd beter gebruiken!
Waarom allemaal oplossingen verzinnen voor een probleem wat er eigenlijk helemaal niet is.
Door het tegenwoordig standaard gehanteerde prutswerk ontstaan dit soort idiote situaties. Zelfs voor zoiets belachelijk eenvoudigs als het ondersabelen van een stalen kolom.
@henk
De door jou beschreven werkwijze ken ik niet, maar ik kan me iets bij voorstellen. Ik vraag me alleen af of het niet nog eenvoudiger kan (en dan kom je toch ook weer op een methode die we in Nederland wel kennen): gewoon een betonopstorting/stiep opnemen tot bovenkant vloer.
Waarom nog steeds op deze vreemde manier van stellen van de staalconstructie. Kijk eens een keer bij onze oosterburen. Daar worden de ankers geplaatst in een staalplaat met daaraan gelast en stuk van 100 tot 150 mm van de opgaande constructiekolom.( kopie van opgaande constructie)
Deze wordt vooraf volledig in de constructie beton op hoogte gesteld. Dus naderhand ook geen ondersabelen met prut of het vergeten van ondersabelen.
Wanneer de foto in de onderhavige situatie zodanig wordt genomen dat je een beter overzicht over het “slagveld” krijgt dan stijgt de kwaliteit van het commentaar met stip! Een kennelijke bouwfout presenteren zoals het nu gebeurt getuigt van navelstaren en een naïeve benadering van ons vak!
He He, eindelijk een echte bouwfout.
Waar kijk ik hier nu naar en wat is er gepoogd te bereiken?
En waarom zou er geen stabiliteit in de constructie zijn?
Niet goed. De aangedragen oplossing ook niet want zo te zien betreft het hier een toekomstige spouw. Een bredere bekisting had tot een koudebrug geleid.