De plafondplaten zijn op maat gemaakt om strak aan te sluiten op de glazenwassersrail. Bij de bocht links op de foto is dat niet helemaal gelukt. Rechts op de foto is het kennelijk helemaal niet gelukt. Een nieuwe pasplaat zal vermoedelijk in de maak zijn.
Passende bocht
18 november 2015
10 reacties op “Passende bocht”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
een goede kanshebber op “het lelijkste gebouw van 2015”.
als ik er weer met de trein langs rij, ga ik aan de andere kant van de trein zitten.
misschien wel een prettig gebouw.
een beetje als een lelijke vrouw die toch wel lief is.
De rails hangt boven het golvende dak van Utrecht Centraal dat een aantal meters onder het “overstek” van het Stadskantoor steekt. Geen glas in de buurt van deze rail. Duivenpoepjes ruimen van het dak vanuit een gondeltje?
Dat moet inderdaad het gemeentehuis in Utrecht zijn. Daar moet toch wel meer te vinden zijn dan een miniscuul pasplaatje … ๐
@Jopla
Erg creatief bedacht! Als ik het goed heb is dit het nieuwe gemeentegebouw van Utrecht (http://www.duic.nl/wp-content/uploads/2014/10/Stadskantoor-01.jpg) Misschien toch maar even navragen aan de architect..
@Lucas
Daar kunnen we ons inderdaad op verheugen ๐ Tenzij de vensterbanken/dorpels naar binnen toe aflopen met een inwendige goot en een sofisticated afwateringssysteem achter de gevel. Dan kunnen we ons verheugen op een paar andere foto’s over een paar jaar.
Een witte gevel met gevelopeningen zonder waterslagen, juist ja…
Jopla: ik stond kennelijk al op een redactionele (winter-)teen en zal mij daarom maar inhouden!
@ Theo,
Kan ik niet ontkennen, maar waarom zetten ze dat niet in de begeleidende tekst …
Wat ik hier meer een bouwfout vind zijn de onregelmatige naden tussen de plafondplaten onderling en de aansluitingen aan de onderste gevelelementen. Kennelijk zit er wat “beweging” in de onderconstructie van het plafondsysteem. Teveel maatgevoelige afwerkingen bij elkaar mijns inziens. Een tolerantieplan is dan misschien niet overbodig naast een ervaren “detaillist” voor de onderlinge aansluitingen die hier lijken dicht te vloeien.
En wat is nu de bouwfout? De nalevering van een pasplaatje is toch geen bouwfout lijkt me …