![De betonplaten worden op de inbouwbox van de zaal gehesen.](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2009/02/517243b2-4d01-4101-8b78-61e0b58bd1a5_image4077098347584919879.jpg)
Onder de naam ‘Het Gietelinck’ wordt het DRU-terrein in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek, Klaassen Vastgoed Ontwikkeling, woningcorporatie Wonion en de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed (BOEi), herontwikkeld: een gebied voor wonen, werken en cultuur, met nieuwbouw naast de historische bebouwing.Het industriegebied van de voormalige DRU heeft voor Ulft en de regio grote cultuurhistorische waarde. Het complex met de daarop aanwezige gebouwen (ontworpen door de architecten Gerrit en Arend Beltman) is in 2002 aangewezen als Rijksmonument.
Herbestemming
Het oude Portierscomplex van de DRU wordt, onder de naam Cultuurfabriek DRU, getransformeerd tot veelzijdige culturele verzamelplaats. Naast de theaterzaal zullen hier onder andere een poppodium, bibliotheek, muziekschool met oefenruimtes, vergaderzalen en galerie te vinden zijn.
Cultuurfabriek DRU maakt deel uit van het monumentale centrumgebied (de Cité Industrielle) van Het Gietelinck; de zeven rijksmonumenten in dit gebied worden gerestaureerd en krijgen een nieuwe functie. Een gedeelte krijgt een woonfunctie, en daarnaast is er ruimte voor ateliers, kantoren en horecavoorzieningen.
Het complex is door minister Plasterk samen met Artis in Amsterdam aangewezen als voorbeeld van de modernisering van monumentenzorg in Nederland.
Foto: Harrie Ligtvoet Fotografie