Ga naar hoofdinhoud

Dilatatie

Twee muren sluiten met een dilatatie op elkaar aan, en wel een tuinmuur op een aanbouw. Echt aansluiten doen ze helaas niet. Dat is met de schuin weglopende achtergevel ook wel een beetje lastig, maar zowel metselwerk als daktrim verspringen nu ten opzichte van elkaar. En dat was echt niet nodig geweest

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

5 reacties op “Dilatatie

  • TheoR

    Rosco: Beter geen afdekprofiel. Geeft alleen maar een extra accent aan de voeg, zeker als die voeg breed is. Er bestaat kit voor brede voegen: Dymeric van Tremco. Of ook goed toepasbaar zijn de kunststof profielen van “Schrumpf bouwstoffen”, type Neoferma. Profielen met holle kamers, inslag, iets terug liggend in de dilatatievoeg, diverse kleuren, breedte tot 83 mm. Staat gewoon op internet. Sterkte met je enorme opening!

  • Rosco

    Hoe dicht je zo’n grote dilatatievoeg nu het best? Met band ondanks de breedte? Ik heb weleens een soort kunststofstrip gezien die eroverheen kan, maar dat kan ik nergens vinden.
    Ik heb zelf ook zo’n enorme opening naar de spouw in de buitenmuur.

  • rb

    Eens met Johan. Dit zijn twee afzonderlijke bouwwerken. Beetje vreemd om een daktrim op een tuinmuur te plaatsen en ook een koppenlaag schuin leggen bij een dilatatie is raar. Next.

  • Joost

    Twee buren die onafhankelijk van elkaar op verschillende tijdstippen iets hebben gebouwd?
    Zie hier niet zo snel een Bouwfout.

  • Spike Erschot

    Tuinmuur met daktrim?
    hebben we ook een foto van bovenaf, ben wel benieuwd wat men ervan heeft gemaakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.