Het kan nog steeds! Op een goedkope en makkelijke manier je hemelwater weg laten stromen, hier is nog sprake van een gescheiden systeem.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in
Het kan nog steeds! Op een goedkope en makkelijke manier je hemelwater weg laten stromen, hier is nog sprake van een gescheiden systeem.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in
Leon:
Zoals ik al schreef: dit alles wordt rigoureus naar de bliksem geholpen. Het interesseert de eigenaar kennelijk geen zier of hij/zij heeft er geen benul van. In het eerste geval ben je een stakker, in het tweede geval ben je dan overgeleverd aan onbenullen en prutsers zonder enig gevoel van eigenwaarde en/of liefde voor het vak. Kijkend naar de fraai gedetailleerde luifel boven de voordeur kan ik mij een even fraaie oorspronkelijke afdekking op de erker voorstellen. Die is duidelijk vervangen door een lompe doos met standaard aluminium daktrim. De oorspronkelijke kozijnen van de erker waren ongetwijfeld ook fraaier uitgevoerd. Alles van waarde is weerloos!
@Sandra
Gezien de zinsopbouw denk ik dat het een tekstfoutje is. ‘Hier is nog sprake van…’ wekt de indruk dat verwezen wordt naar een ‘oude’ oplossing, een gemengd riool dus.
Verder snap je er inderdaad weinig van zo. Aanvankelijk is er de nodige aandacht aan het riool besteed, keurige zinken hemelwaterafvoeren die er bovendien ook nog vrij recent uitzien. Wellicht was de oorspronkelijke bewoner zuinig op z’n authentieke huis maar is het verkocht aan iemand die toch een grotere badkamer wil? De afvoeren door de gevel hengsten is dan toch de kortste en goedkoopste klap (helaas).
Dit wil je niet aan je huis hebben bungelen. Deze knutselaars hebben te veel naar de Engelse woonprogramma’s gekeken.
Daar is dit namelijk een hele normale en gangbare constructie. Ook erg jammer van de zinken hwa leidingen. Het was dus kennelijk niet alleen een kwestie van geld.
Hier is helaas geen sprake van een gescheiden systeem. Vanuit de badkamer rechtsboven worden blijkbaar ook een wastafel en een douche aangesloten op de hwa. Zaken als koudebruggen en mogelijke bevriezing zijn blijkbaar niet relevant…
Wat een puinhoop is dit.
Zo gaat alles naar de bliksem toe. Je kunt alleen niet zeggen waar, wanneer en hoe. Maar wat doet het er ook toe. Ach hoe zielig. (ontleend aan J. Klöters)
Verder commentaar overbodig!