Ga naar hoofdinhoud

Vrije kalk veroorzaakt kleurverschil in metselwerk

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor 7,95 per maand (excl. btw) sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

6 reacties op “Vrije kalk veroorzaakt kleurverschil in metselwerk

  • Dit probleem, veroorzaakt door Calcium Carbonaat welke zich inderdaad afzet aan de zichtzijde van de voeg is uitstekend te verwijderen met het product FHB 11. Gewoon aanbrengen met plantenspuit totdat bruisende reactie is verdwenen (meestal 2-3 keer aanbrengen) daarna afspoelen met water en probleem is opgelost. Ga zeker niet experimenteren met hydrofobeermiddelen, de problemen die je daar mee kunt krijgen zijn aanzienlijk. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van het beschreven probleem dus schroom niet om contact met mij op te nemen.

  • Jos

    @Jacco
    Ik heb een normale hydrofobeermiddel op een proefstuk gezet, maar deze droogt kleurloos op.
    Tevens heb ik op een proefstuk een cementsluierverwijderaar gebruikt die ook kleurverschil in voegwerk zou opheffen. Maar dat gaat dus niet. Deze geeft juist witte uitslag (vooral als de gevel niet vooraf natgemaakt wordt, wat ook niet zou moeten volgens de gebruiksaanwijzing.) Dus mijn inziens is het beter om een gevel vooraf nat te maken bij toepassing van een gevelreinigingsmiddel.

  • Jacco

    @ Jos
    Hydroboberen en hydrofoberen is 2, heb dit in het recente verleden eens als een proefje laten doen, maar als het om impregneren op zich gaat naturel dus, dan gaat het redelijk goed, maar met die middelen om de kleur aan te passen en bepaalde delen een soort nat aanzien te geven zie je naderhand er een soort waas over heen liggen, die het er dan niet fraaier op maakt, of heb jij het (nieuwste) middel die dat niet heeft?
    Ik ben daar zeker geen specialist in, maar mijn ervaringen zijn als je moet lopen klooien aan de gevels voor dit soort zaken wordt het er veelal niet beter op.

  • Jos

    Daarnaast is het mogelijk met een hydrofobeermiddel een ‘wetlook’ te creëren, waardoor de kleur wordt opgehaald.
    Hoe kun je dit voor elkaar krijgen? Ik wil namelijk kleurverschil in voegwerk opheffen. Als de gevel nat is, is er geen kleurverschil te zien.

  • Jan Derksen

    Leuk “marketing” praatje van de heer Jousma, maar je gaat je huis toch ook niet schilderen als het regent. Hoe goed je verf dan ook is, het eindresultaat blijft waardeloos. De bottom line is dat je gewoon niet moet voegen onder de 5 graden en zeker niet als het erg vochtig is. Als het echt zo’n wondermiddel was, hadden ze het wel uitbloeiings”vrij” genoemd.

  • Als droge mortel fabrikant kwamen we dit soort klachten in het verleden regelmatig tegen. Wij beschouwen het als roest op een nieuwe auto: onacceptabel! Daarom hebben wij, als enige mortelfabrikant uitbloeiingsarme mortels ontwikkeld, die de in dit artikel omschreven witte uitslag voorkomen. Honderden projecten hebben inmiddels in de praktijk bewezen dat het werkt! Onafhankelijke onderzoeken hebben dit ook nog eens bevestigd. Mijn advies: ga voor een mooie schone gevel, kies Remix of Sakrete uitbloeiingsarme mortel en neem met minder geen genoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.