De verzakking bij de aansluiting van het schuine dak en de dakkapel doet vermoeden dat hier een raveling ontbreekt. De Trespa beplating van de zijwang is ook nog eens verkeerd gezaagd.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in
Ik zie een ander probleem. Zo te zien is de dakkapel naderhand aangebracht. Het dakbeschot staat hol en buigt dus door. Het lijkt erop dat er geen of bijna geen achterconstructie is aangebracht.
Achterzijde tussenwoning en deze dakkapel lijkt qua maatvoering te voldoen aan vergunningvrij bouwen. Maar dat ontslaat de aannemer/bouwer nog niet van een deugdelijke constructie, ook vergunningvrij bouwen moet nog steeds voldoen aan het Bouwbesluit immers. Ook vergunningvrije bouwwerken kunnen niet zonder een goed (constructief) ontwerp.
Prutswerk van een ongekend niveau. Je mag hopen dat gemeentelijk instanties hier keihard ingrijpen. IJdele hoop ben ik bang, het woord “handhaven” lijkt geschrapt uit de woordenlijst van de overheid. Curieus dat hier de redactie in de fout gaat waar het gaat om een merk- en/of soortnaam: Trespa is de merknaam van een HPL-plaat. Knap dat de redactie dit merk vanaf de foto weet te traceren. Net zo fout als het oneigenlijk gebruik van bijvoorbeeld “Thermopane” en “Hechthout”: Thermopane was een type isolerend dubbelglas van Glaverbel en “Hechthout” een hoogwaardig type multiplex van Bruijnzeel. Kom op redactie, geef het goede voorbeeld en noem bouwmaterialen bij de juiste (soort-)naam!