Tijdens het ontwerp is er geen rekening gehouden met de draaicirkel van de deur en de positionering van het urinoir. De deur komt tegen het urinoir aan en er is geen ruimte meer om hier nog gebruik van te maken. Beter was het geweest om de deur naar rechts te plaatsen.
Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl
Toch nog even: Ik kan genieten van de commentaren. Vooral waar Ernst Kleebatt op mij reageert; Ernst, niet zo serieus, lees eens tussen mijn regels door! Verder wil ik kwijt dat, gelet op de materiaal- en kleurkeuze, er sprake is van een saai en sober (lees: goedkoop) gebouw. Verwacht je dan ook nog dat alles goed wordt uitgezocht? Prettig weekend!
Nou nou Soenil, gefaald… een compleet management… is dat inclusief tegelzetter?
Daarbij kun je je ook nog afvragen hoeveel keer het daadwerkeijk voorkomt dat alle urinoirs en toiletten bezet zijn.
Laat er dan voor die ene keer een piesoir zijn die wat “moeilijker” bereikbaar is.
Plasje doen zonder deur???
onvoorstelbaar dat dit op zo’n niveau kan gebeuren in de uitvoering,behalve de ontwerper heeft het een aantal uitvoerders ook gepasseerd compleet management heeft gefaald.
OK mensen niet verder zeik….
Prima oplossing van RB en Leon !
Klein probleem dat inderdaad simpel op te lossen is. Voorkomen?: loop eens door het gebouw voor het af is en open en sluit eens deuren. Voorkomen is immers beter dan genezen. Hoe???: met de Inreal Terminal ! Het enige interactieve virtual reality systeem ter wereld voor vastgoed en bouw. Meer info: http://www.maesko.eu of bekijk deze promo eens: http://www.youtube.com/watch?v=fyB5ixxfbho
deur vervangen door vouwdeur, zoals gebruikelijk in vliegtuigen.
@Theo,
a. bij de meeste mensen zit thuis een naar buiten (is de hal of overloop) draaiende deur. Iets dat in een openbaar gebouw meestal niet mogelijk is.
b. bij de dames zal het probleem niet spelen, daar is (bijna) nooit een urinoir gemonteerd.
Ach, toiletruimten, eeuwig kind van de “rekening”. Worden behandeld als noodzakelijk kwaad en dan vooral in de maatvoering. Voeg daarbij de bemoeizucht van het Bouwbesluit op de (veel te grote) breedte van de deuren en er is geen doorkomen meer aan. De ontwerper krijgt slechts twee mogelijkheden voorgeschoteld: hij die staat te plassen krijgt een deur in zijn nek of hij die zijn handen staat te wassen. Hoe hebben de bedenkers van al dit moois het thuis geregeld? Hoe zit het trouwens bij de “dames”?
Misschien moet die dranger met begrenzer nog gemonteerd worden? Lijkt mij ook de beste oplossing.
Nou ja, geen probleem… Als je van de laatste urinoir wegloopt en er komt iemand binnen dan heb je wel die deur tegen je aan. En afgaande op de beschrijving ga ik er van uit dat die deur ook daadwerkelijk verder naar rechts verplaatst had kunnen worden. Laten we vooropstellen dat dat de beste oplossing was geweest. Maar om nou te stellen dat het laatste urinoir onbruikbaar is, dat gaat wel wat ver. Wat overigens ook geen verkeerde oplossing is: een deurdranger met begrenzer (op 90 graden). Op die manier houd je ook keurig de deur gesloten, vind ik zelf nooit verkeerd voor dergelijke ruimten…
Kris, rb en Leon, helemaal gelijk.
Veel gezeik om “geen probleem”.
rb & Leon gebruiken hun gezond verstand…
Ach je bent wel gelijk uitgeplast .
En wie doet er in de praktijk een deur zo ver open als hij een toilet binnengaat. Deurdranger met stop op 90gr lijkt me hier een prima oplossing.
Of gewoon even een haakse deurstopper monteren…
Ontwerpfout zo laat ontdekken?
Kennelijk bezuinigd op controles en te veel van communiceren verwacht.