Ga naar hoofdinhoud

Glaslatten

Deze glasplaten vormen een geventileerde buitenbekleding. De ventilatie is simpel en doeltreffend opgelost door de onderste en bovenste glaslatten gewoon weg te laten. Alleen de glasblokjes vallen op door hun kleur.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

5 reacties op “Glaslatten

  • rb

    @jan, laat ik het anders zeggen: men heeft er voor gekozen om geen geld uit te geven aan de uitstraling van dit kozijn.

  • jan

    @rb als het niets had mogen kosten dan had men de betonnen omkadering wel weggelaten.

    Mijns inziens een esthetische kwestie die niet thuis hoort in de categorie bouwfouten.

  • rb

    Of voor 2 tientjes een neuslatje op de alu lekdorpel. Doet wonderen voor het aanzicht. Helaas mag het hier niets kosten, anders had men een vast raam toegepast aan de rechterzijde.

  • Leon

    Lijkt me inderdaad een combinatie van ‘oude bouwstijl’ en ‘moderne koperswensen’. Voor het straatbeeld wil je een verticaal element, voor de verkoop wil je daar je keukenblok. Klassiek probleem. En dan kun je als architect dat wel verbieden, uiteindelijk heeft een ontwikkelaar daar maling aan. Centenkwestie. En de gemiddelde aannemer zal er ook niet wakker van liggen, zolang de factuur maar voldaan wordt. Een naar buiten draaiend raam i.p.v. daarikiep had hier al veel ellende opgelost.

  • Theo.R

    Of zo’n allegaartje van beglazings-methodenen mooi is is een verhaal apart. Afgaande op de materiaalkeuze van raamomlijsting en baksteen rijst hier het vermoeden van historiserend bouwen. Een bedenkelijke hype. Krampachtig wordt hier gezocht naar een een doorzichtdeel met onderliggende dichte borstwering met daarachter waarschijnlijk een gemetselde borstwering. Buiten- en binnenbeglazing vragen een verschillende detaillering met het hier bereikte amateuristische resultaat. De oplossing is heel simpel: een raam(kozijn) lijkt mij een bouwdeel om licht binnen te krijgen dan wel om naar buiten te kunnen kijken. Een dichte borstwering daaronder heeft mijns inziens iets met vormwil te maken. Niet doen dus: probleem opgelost. Het beoogde kruisvenster heeft hier bovendien een veel te brede middenstijl. Verder ziet zo’n aluminium aanslagprofiel onder de draaivleugel ook niet uit. Helaas de terreur van de standaarddetaillering van de commerciële timmerindustrie en de garanatievoorwaarden. Wanneer er dan zo nodig historiserend moet worden gebouwd zijn er goede voorbeelden te over. Er blijft hoop, met een beetje moeite en historisch besef!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.