Ga naar hoofdinhoud

Hemelwater van gevel

Bij duurzaam bouwen hoort ook aandacht voor hemelwater. Dat voeren we niet meer af via de riolering, maar via wadi’s en bestrating naar plekken waar het de bodem in kan zakken. Deze hwa voert het hemelwater in ieder geval van de gevel af. Voor de rest is waarschijnlijk niemand blij met dit soort oplossingen.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

6 reacties op “Hemelwater van gevel

  • Jasper

    Excuse me? Kijken we hier wel naar de zelfde foto? Een bouwfout kun je dit niet noemen? Er ligt een pvc hwa op de stoep, niet in een hoekje ofzo, nee, DWARS over de stoep heen! Ik denk toch niet dat we hier een discussie hoeven te voeren of dit een bouwfout is of niet. De kerel die dit voorstelde had wat mij betreft uitgelachen mogen worden door zijn collega’s, of als hij het zelf even snel zo gemaakt heeft dan is het zaak dat zijn leidinggevende hem snel op de vingers tikt. We leven hier toch niet in een derdewereldland?

  • Leon

    Een bouwfout kun je het m.i. niet noemen. Feit is wel dat dit soort constructies gewoon niet handig zijn, ongeacht of je wel of niet met een stukje horizontale pijp werkt. Dat het de makkelijkste/goedkoopste oplossing is zal geen verrassing zijn, dit kom je in elke nieuwbouwwijk wel tegen vandaag de dag. Toch blijf ik er bij dat je de afvoer van het hemelwater niet over de stoep moet laten lopen, dat wordt altijd een rommeltje.

  • Eens met Annemieke, meer context nodig in deze. Metselwerk lijkt jong maar bestrating trottoir ligt er al eventjes (onkruid). Rijweg lijkt bouwstraat, zo niet is dat wellicht DE bouwfout op deze foto……….. 😉

  • Annemieke

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar iets meer info over het gebied dat links achter op de foto te zien is. Is dit de uiteindelijke situatie? Of is daar nog sprake van een bouwstraat? Moeten hier mogelijk nog voorzieningen getroffen worden in het openbaar gebied, gezien de hoeveelheid plassen en de oneffenheid van de bestrating. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit de eindsituatie is, een rolstoel kan hier niet eens de hoek om, nog afgezien van de kans op struikelen.

  • Toezichthouder

    Ja en wat is hier de fout????

  • Theo.R

    Hier wordt uitvoering gegeven aan een oer-hollandse gewoonte: “het probleem verleggen”, eventueel aan te vullen met: “op andermans bord”. Overigens, als het al de bedoeling zou zijn om in deze situatie hemelwater in de bodem te laten infiltreren verbaast het mij dat de gekozen bestrating nauwelijks infiltratie mogelijk maakt. Een allegaartje of gewoon een verstopte riolering die (on-)handig wordt omzeild?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.