Ook hier verdient het voegwerk niet direct de schoonheidsprijs, maar bij de beëindiging van de slabbe langs de pannen gaat het helemaal fout. Stop het maar dicht met mortel zodat het in ieder geval niet losgaat en gaat lekken, was zo te zien de gedachte.
Hoekje voegwerk
30 april 2018
9 reacties op “Hoekje voegwerk”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
@leon,
Een doorlopende slabbe kan prima, mits er rekening gehouden wordt met de afschuiving van het metselwerk. Zoals hier uitgevoerd is te triest voor woorden. Jammer ook dat de slabbe niet een laag lager uit het metselwerk komt.
@jan
Het is maar de vraag of zoiets wel wordt uitgetekend. Het aansluitdetail zal er wel zijn, maar daarin zie je feitelijk niet of het om loketten gaat of een doorgaande slabbe. Als deze oplossing inderdaad zo getekend of voorgeschreven is dan moet de ontwerpende partij zich inderdaad schamen. Probleem bij veel ontwerpende partijen is vaak dat ze noodzakelijke voorzieningen willen voorkomen terwijl dat niet kan. Al dan niet tegen beter weten in. In mijn optiek (ik zit ook aan de ontwerpende kant) heb je hier twee opties: ofwel de loketten gewoon netjes verdelen of indien je dat echt niet wilt: een andere gevelafwerking kiezen, bijvoorbeeld rabatdelen o.i.d. Heb je meteen het probleem met de dilatatie opgelost.
Overigens lijkt het er op dat er wel degelijk een doorgaande dilatatie is bedacht, maar dat de voeger deze heeft dichtgestreken. Het is wel erg toevallig dat er bij die dilatatie (boven de loodvervanger) twee koppen zijn gebruikt i.p.v. een hele strek.
niet zelden gezien dat het al “fout” gaat het aan het begin. Architekt tekent al niet zoals het hoort met loketten en de dilatatie. Dan wordt het wel uit de begroting geschrapt om budgetaire redenen. Dan wordt hier de vakmanschap aangesproken. Helaas moet ook ik bekennen dat de kennis hard terugloopt op de bouw. Daarentegen terugkomend op het begin. De grootste missers worden toch gemaakt daar waar de meeste kennis wordt geacht te zijn. Een schone taak voor het (hoger) opgeleide deel van de bouwwereld.
Dit is wel armoe troef. Een betonlatei niet vlak met de muur. Loden loketten die ontbreken. Het lijkt erop dat de dakpannen tpv de muur ook zijn ingekort.
Weinig vakmanschap.
Hmmmm…. loketten gebruiken we kennelijk niet meer, gezien de twee lagen metselwerk ‘in de schuinte mee’ boven de slabbe in de zijgevel. Het buitenblad moet dan maar door de spouwankers weerhouden worden van afschuiven. En die dilatatie zal zichzelf wel naar beneden doorzetten, verwacht ik.
Leon; over bouwsels in deze “stijl” heb ik in deze rubriek mijn afkeer regelmatig geventileerd. In dat kader doorredenerend durf ik het aan om te beweren dat de door jou gesuggereerde betonlatei een samenraapsel is van een stalen latei boven het raamkozijn die frontaal verfraaid is met een strook cempanel o.d. óp de gevel. In dit drama is kennelijk niets te zot! Afijn, toch maar weer gelachen vandaag!
@Arend
Dat lijkt mij geen bouwfout, het is me iets te toevallig dat dit even breed is als de bovenliggende betonlatei. Of het mooi is is punt twee…
En wat dacht je van het ‘stapeltje’ koppen ter linker zijde van het raam?
En daar doen we dan ook nog een doodlopende dilatatie bij.