Ga naar hoofdinhoud

Slabbe

Over smaak valt te twisten. Maar hier is in ieder geval geprobeerd een en ander heel goed te detailleren, waarbij de pannen zelfs doorlopen onder het opgaande werk. Dat de geveldrager net iets te kort is, waardoor de laatste halve steen ontbreekt, was niet zo erg als er een loodslabbe keurig om de hoek was doorgezet. De toegepaste loodvervanger is echter niet om de hoek doorgezet en is kennelijk ook nogal stug, waardoor het eindresultaat nogal lomp overkomt.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

10 reacties op “Slabbe

  • Wilko

    Ziet er niet uit, zeer onnatuurlijk ogend.
    Back to basic zeg ik.
    Dit ziet er be(s)labberd uit. 😉

  • Arend

    Het zijn inderdaad linksdekkende franse pannen een soort veredelde ‘monniken en nonnen’. Door toepassing van dakbeschot zijn de linksdekkende pannen in Nederland minder noodzakelijk geworden en bleven de rechtsdekkende pannen. De afvoer is een beetje scheef afgezaagd en lijkt daardoor door de slabbe te gaan.

  • TheoR

    Arend en KeesR: Volgens mij is de pan bij dit project een linksdekkende Romaanse pan van Guiraud, de Double Canal Languedoc (DCL). (10 st./m2). De windveerpan rechts wordt eenvoudig onder de aansluitende pan geschoven en moet, gezien zijn afmetingen, waarschijnlijk aanvullend mechanisch worden bevestigd. Wordt verkocht door Terreal. De schijnbaar door de loodvervanger gevoerde HWA is mijns inziens een bijzonder gezichtsbedrog. Zoals ik al eerder schreef slaat de rest nergens op en deden de Romeinen 2000 jaar geleden beter hun best! Daar mag je best van afkijken!!!!

  • KeesR

    @Arend, er bestaan linksdekkende pannen, of dit fabricaat die ook heeft is mij niet bekend. In principe dek je vanaf de heersende windrichting. Let maar op oude kerken, op de noordgevel linksdekkend en op de zuidgevel rechtsdekkend (zoals de meeste pannen). Ik vraag me wel af hoe de pannen uiterst rechts beëindigd zijn.
    Overigens toont de foto een en al bouwkundige creativiteit, m.n. de hwa doorgevoerd door de loodvervanger is briljant. Ik vraag me af hoe het onzichtbare verdere verloop van deze hwa is.
    Het doorgetrokken dakje rechts slaat helemaal nergens op, het dient geen enkel doel en roept, zoals te zien is, alleen maar problemen op, die het juist erg onsmakelijk maken.

  • Arend

    Gewoonlijk begin je rechtsonder met aanbrengen van de dakpannen, in dit geval is dat niet gebeurd, de foto is gespiegeld geplaatst.

  • TheoR

    Ik zie op deze foto maar één ding dat mij aanspreekt: de hwa is vóór de vertikale dilatatievoeg in het metselwerk gemonteerd. Over de rest heb ik liever geen mening. Ook in ons mooie vak zijn ondergrenzen. De Romeinen deden het 2000 jaar geleden al beter met hun pannendaken!!!

  • fred

    Meer een “Buurman & Buurman” oplossing!

    Ik zou de oorspronkelijk bouwtekening wel eens willen zien…

  • Sjors

    Merkwaardige aansluiting. Loketten volledig de hoek om zou ik zeggen. Zal verder wel kloppen denk ik. nooit zo toegepast.

  • Leon

    Vreemde oplossing zo, met die pannen ‘in’ de gevel. Is dit niet gewoon het werk van een ambitieuze doe-het-zelver?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.