Ga naar hoofdinhoud

Sluier op metselwerk

Een typisch geval van niet tijdig afgedekt metselwerk. Op de vlakke muurdelen had het hemelwater vrij spel. Met als gevolg een behoorlijke uitslag op het metselwerk, direct onder de plaatsen waar het hemelwater te overvloedig stroomde.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

9 reacties op “Sluier op metselwerk

  • KNB maakte als try-out een eerste kennisclip hierover die iedere architect en aannemer eigenlijk even zou moeten bekijken. https://www.youtube.com/watch?v=i0wYIy5PIzc&t=15s

  • Henk

    Ik ben ook wel benieuwd hoe het water uit de kilgoot rechts, achter het trapgeveltje (!) langs geleid wordt.

  • Leon

    @Henk van der Haar
    Het getuigt in ieder geval van de huidige manier van bouwen. Standaard gootje bestellen inclusief montageploeg en als aannemer heb je er geen omkijken meer naar. Aan de goot te zien kan ik je wel vertellen welk bedrijf ze maakt, die grijze muurafdekkers komen daar waarschijnlijk ook vandaan. In de basis maken zij best leuke dingen maar dit is niks zo…

  • Henk van der Haar

    Ook de beëindiging van de dakgoot getuigd van gebrek aan historische kennis, de dakdekkers afwaterend naar de dakbedekking had ook al veel veel ellende voorkomen. Nu wachten op het groen worden van de gevels.

  • Henk Twickler

    Alles draait om, voordat er ook maar 1 schop de grond in gaat, detailering en afschot.
    Water altijd afvoeren vanaf de woning/gevel.
    Altijd een overstek(je) creëren. Een daktrim 35mm overstek, betonplaat op schoorsteen min. 8 cm overstek met waterhol, zo hou je het onderliggende metselwerk schoon en krijg je geen water zakken. Etc. Wij hebben daarom de Lefier (corporatie) details samengesteld zodat voor elke (nieuw) bouw het wiel niet iedere keer hoeven uit te vinden.

  • http://www.gevelproductenbnl.nl heeft hiervoor de oplossing! Werkt snel en simpel!

  • rb

    ik volg Theo in zijn conclusie. Wanneer hier een fatsoenlijke afdekker, minimaal 40mm over het metselwerk steken en voorzien van waterhol was toegepast (zoals men al eeuwen doet)dan was hier niets aan de hand.

  • Theo.R

    Lijkt mij eerder het gevolg van de horizontale muurafdekkingen die als het ware een verzamelplaats worden van het regenwater dat daarna traag stromend en onvermijdelijk langs de gevel druipt. Weer een duidelijk voorbeeld van een trieste poging om naar historische voorbeelden te bouwen. Dat gaat hysterisch mis als je je vak niet beheerst. De ankers maken het feest helemaal compleet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.