Hemelwater moet tegenwoordig de straat op en in ieder geval niet meer het riool in. Of dat dan met twee hemelwaterafvoeren naast elkaar moet, is de vraag. En waarom dat pijpje onder in de muur zit is helemaal een raadsel.
Twee hemelwaterafvoeren
18 november 2019
2 reacties op “Twee hemelwaterafvoeren”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
Dat pijpje dat uit de muur steekt is ook helemaal geen raadsel, dat zal de hemelwaterafvoer van de achtergevel zijn die door de bouwmuur is getrokken. Google eens op bijvoorbeeld Wavin Azura HQ, best een aardige oplossing voor dergelijke onhandige eisen. Idealiter plaats je hier de hwa van de voorgevel voor zodat het er niet zo knullig uit ziet. Het lijkt er op dat de ontwerper er bij het plaatsen van de hemelwaterafvoeren geen rekening mee heeft gehouden dat het bovengronds wordt afgevoerd. Overigens zou een aanvullende foto van de bovenzijde van de hwa’s ook wel handig zijn (en mogelijk het één en ander verklaren).
Dit is niet fout. Dit noemen ze semi-bovengronds afvoeren. Zie: https://www.westmaasenwaal.nl/mgd/files/informatie_over_de_regenwater_aansluiting_bij_nieuwbouw.pdf