De cabine van de kraan zit net boven het peil van de dakvloer. En ruimte om de kraan verder weg te zetten is er ook niet. En dat moet dan dus maar ten koste gaan van de veiligheid. Die leuning kan wel even los hangen. Er zal toch wel niemand in de buurt van de cabine gaan komen. En zeker niet over de rand gaan vallen. ‘Safety first’ of ‘het werk moet doorgaan’?
Valbeveiliging
2 januari 2017
5 reacties op “Valbeveiliging”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
k heb zelf 30 jaar op het dak gewerkt meestal zonder beveiliging nooit wat gebeurd ????
Veiligheid voor alles, zeker in tijdelijke situaties.
Misschien is de oplossing wel het huren van een passende bouwkraan.
Welke werkzaamheden is men aan het uitvoeren met de kraan? Is men juist de randbeveiliging aan het plaatsen? En gebruikt men de hoogwerker om deze beveiliging vast te zetten aan de dakrand?
Vertel maar wat de oplossing is, Bouwwereld? De situatie is toch niet duidelijk vanaf 1 foto?
Misschien kan het niet anders en is dit een (zeer) tijdelijke situatie? Misschien zijn de mannen in de directe nabijheid van de werkplek aangelijnd en staan ze op een meer dan veilige afstand van het gewraakte hekdeel? Misschien hangt er een vangnet onder de werkplek? Misschien is het Arbo-technisch niet te doen om de stalen dakplaten vanaf een andere hijsplek aan te voeren en meters over het reeds aangebrachte dak te sleuren? Misschien……?