Ga naar hoofdinhoud

Waterkerende slabben

Deze waterkerende slabben tussen dakvlak en opgaand metselwerk vormen een keurig trappetje. Behalve onder- en bovenaan. Onderaan zit de slabbe twee lagen te laag. Maar waarom er bovenaan nu zo’n enorme slabbe zit?

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

12 reacties op “Waterkerende slabben

  • Leon

    @Peter
    Wellicht, maar in dat geval sta je niet alleen 🙂

  • Peter

    Ben ik een hele erge autist wanneer ik me erger aan feit dat rga scheef staat?

  • Peter de Winter

    Wat fijn dat er oplettende lezertjes zijn als TheoR die de redactie wijzen op omissies in taalgebruik. Gelukkig is het aantal taalfouten in print en online beperkt. Daar zorgen onze eindredacteuren wel voor. Enfin. We veranderen slabbes in slabben en dat is gelukkig de enigste fauwt die ik gesien hep.

  • jopla

    Jammer dat het onderdetail niet helemaal op de foto staat. Je zou bijna denken dat de reden waarom het zo gemaakt is bewust aan ons oog wordt onttrokken … Of denk ik nu heel erg slecht over den menschheid

  • RJW

    Niet te zien op de foto; Zou het zwarte vlak een rooster boven de nok kunnen zijn, dat aansluit op de loketten? In dat geval zou het plaatsen van dat roosten tenminste twee lagen hoger fraaier zijn geweest.
    In dat geval is kritiek op het ontwerp op zijn plaats i.p.v. op de uitvoering.

    Jammer van de slipper aan de onderkant, maar dat dezelfde vakman die de loketten langs het dakvlak heeft gemaakt bij de nok zo in de fout gaat lijkt mij niet waarschijnlijk. Bovendien zou dan bij de nok een loket gemaakt moeten zijn van een rol materiaal met een andere maat dan die van de overige loketten,

  • Kattenluik

    HALLO KLUSSERS EN BEUNHAZEN……!
    DIT IS EEN KATTEN LUIK EN DE NIEUWE TOEGANG VOOR DE ZWARTEPIETEN……..!!

  • JP Planje

    @Annemiek:
    Waarschijnlijk leest de redactie nooit het commentaar of hebben een slechter geheugen dan een ezel, anders zouden ze inmiddels beter moeten weten. De term loketten is volgens mij nog geen 2 weken geleden behandeld: http://www.bouwwereld.nl/bouwfouten/loodslab-slordig-aangebracht/

  • Annemieke

    Ik heb respect voor de redactie van deze rubriek. Ondanks het geneuzel over taalfouten, verkeerde benamingen en al of niet sprake van een ‘bouwfout’, blijven ze het toch gewoon volhouden. Ik was al lang afgehaakt.

    Over deze foto: wat zonde dat een mooi opgezette gevel, met nette loketten, op deze manier toch nog wordt verpest. Zou degene die dit heeft gemaakt zichzelf ook niet schamen?

  • Gert

    Taalfout of niet, de strekking van het verhaal is wel duidelijk. Dit is weer een voorbeeld van een “vakman” die het geen reet interesseert hoe het eruit ziet. 4 uur gaat het busje weer naar huis.

  • TheoR

    De “echte” bouwfout is hier een knal van een taalfout: het meervoud van slabbe is slabben. Redactie: wel even bij de les blijven. Gewoon loket dus, en dan geen lokettes maar loketten! De maker van dit moois dingt vast mee naar de prijs voor beste lokettist! Strakke kapjes overigens, en wanneer wij dan toch muggenziften: die dakpijp met trekkap staat scheef!

  • Lucas

    Dit zijn geen waterkerende slabbes, dit zijn loketten

  • rb

    Waterkerende slabbes??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.