Deze waterkerende folie is een tijdelijke afdichting. Maar daarom kun je die nog wel goed aanbrengen. Links bovenaan staat de horizontale naad open; langs het metselwerk staan de verticale gevels open. Er zit een isolatiemateriaal achter met een reflecterende folie. Die folie kan op zich wel wat water hebben, maar via de naden komt het ook bij het isolatiemateriaal zelf. En niet alle isolatiemateriaal kan onbeperkt nat worden zonder blijvende schade.
Waterkering
28 augustus 2017
2 reacties op “Waterkering”
Geef een reactie
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT
Premium artikelen
Bekijk alle Premium berichtenBouwspecial Warmtepompen
De Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.
![](https://www.bouwwereld.nl/wp-content/uploads/2022/07/Cover-Bouwwereld-292x400.jpg)
Waarschijnlijk een blok rijwoningen die per stuk verkocht/ontwikkeld worden door particulieren. Eindresultaat kan leuk zijn maar bij dit soort aansluitingen ben je toch ook sterk afhankelijk van wat de ander gaat doen. Ik ben er geen voorstander van…
Treurig slagveld. Zo te zien is de afdekfolie “koud” tegen de onderliggende isolatie geplaatst. Mag je hopen dat het een non-woven-folie is anders is het drama compleet! Aannemer failliet of is het wachten op de bouwende buurman? Zo te zien duurt dat al even!