Hoe kan je met ventilatietechniek bijdragen aan frisse en energiezuinige woningen? Wat kan een goed ventilatiesysteem betekenen voor de concentratie en de prestaties op kantoor en op school? Wat is een coronaproof gebouw? Op het VentEvent, het eerste online ventilatiecongres op 1 juni, antwoorden op al deze vragen en nog veel meer.
Wie een baan zoekt in de ventilatietechniek, heeft de opdrachtgevers voor het uitkiezen. Er is letterlijk werk voor duizenden nieuwe monteurs, zo bleek onlangs bij de opening van de eerste ventilatie-opleiding van Nederland. Het is tekenend voor de ontwikkeling van de sector: was ventilatie voorheen nog een ondergeschoven kindje, tegenwoordig staat een comfortabel en gezond binnenklimaat hoog op het wensenlijstje van opdrachtgevers en gebruikers, zowel in woningen, in kantoren als op scholen.
Ventilatiecongres VentEvent
Om de ontwikkelingen in deze spannende sector in kaart te brengen, organiseert Eisma Media, in samenwerking met de partners Panasonic, Zehnder, Itho Daalderop en Rensa het online ventilatiecongres VentEvent. Prominente sprekers uit de sector informeren over de laatste stand van zaken rond wet- en regelgeving, tonen de meest innovatieve technieken en laten aan de hand van enkele prachtige praktijkvoorbeelden zien wat er allemaal mogelijk is met ventilatie.
Wonen, kantoren en scholen
De sessies zijn thematisch onderverdeeld in ‘wonen’, ‘kantoren’ en ‘scholen’. Wil je als bezoeker alles weten over scholen? Blijf dan simpelweg bij de sessies scholen hangen. Je kunt ook naar andere sessies: kies uit wat je interessant vindt en doe er je voordeel mee! Het VentEvent is geheel gratis te bezoeken.
Ben je werkzaam in de installatie(advies)sector, architectuur of de bouw? Meldt je dan aan op VentEvent.nl. Daar vind je ook het volledige congresprogramma.
Meld je hier aan!
Een greep uit het programma:
Climate Switch: Zo koel je met verse lucht
Jerome Corba, adviseur bij Zehnder
Oververhitting is een groeiend probleem in veel nieuwe en gerenoveerde woningen. Goed om te weten dat met de juiste techniek het ventilatiesysteem ook kan worden ingezet om de woning te koelen. Bij Zehnder noemen ze dat Climate Switch: win koelte terug in de zomer en warmte terug in de winter. Zo maak je duurzaam gebruik van het ventilatiesysteem in je huis om een comfortabel en gezond binnenklimaat te creëren.
Duurzaam gezoneerd ventileren
Jimmy Onstenk, categorymanager Ventilatie Itho Daalderop
Een woning met gezoneerde ventilatie is energiezuiniger, reduceert geluid en zorgt voor een gezond binnenklimaat waar het op dat moment nodig is. Wel zo comfortabel. Maar wat is zoneren nu precies, waarom pas je het toe, en hoe ontwerp en hoe installeer je zo’n systeem? In zijn presentatie gaat Jimmy Onstenk in op al deze vragen. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan installatiegemak: plug and play installeren en bediening en inzicht via de app.
De strijd tegen fijnstof en aerosolen
Michael Maassen, Key accountmanager Heating and Cooling bij Panasonic
In zijn presentatie gaat Michael Maessen in op de luchtkwaliteit in kantoren: wat is er te doen tegen aerosolen, virussen, pollen, schimmels en fijnstof? Panasonic ontwikkelde de techniek Nanoe X, die deze stoffen door middel van hydroxylradicalen onschadelijk maakt. Onlangs werd door het gerenommeerde Texcell-instituut uit Frankrijk vastgesteld dat de technologie uiterst effectief is tegen het coronavirus.
Centrale en decentrale ventilatie op scholen
Matthias Stukker, manager techniek bij Rensa Verwarming en Ventilatie
Er liggen honderden miljoenen euro’s aan subsidie op de plank voor scholen die hun binnenklimaat willen verbeteren. En met de zomervakantie voor de deur – een lege school – is dit dé tijd om plannen uit te werken. Maar hoe zorg je als school voor een gezond binnenklimaat voor docenten en leerlingen? In zijn presentatie vertelt Matthias Stukker over de verschillende keuzes die gemaakt moeten worden: ga je bijvoorbeeld voor een decentraal of een centraal systeem? Ook besteedt hij aandacht aan de vraag hoe installateurs, bouwende partijen en architecten op deze installatie-opgave in kunnen spelen.
Lees ook: