Dat BIM faalkosten reduceert, het bouwproces versnelt en dat daarom steeds meer partijen het model als dé ideale manier van samenwerken in de keten zien, is bekend. Maar wat is de rol van de toeleverende industrie hierin? Wat is de toegevoegde waarde aan projecten die dagelijks van start gaan? Het BIM-webinar dat De RuwBouw Groep op 29 september houdt, geeft antwoord op deze vragen.
Tijdens het BIM-webinar wordt aan de hand van concrete cases gedemonstreerd hoe De RuwBouw Groep de dagelijkse BIM-praktijk van de aannemer ondersteunt. Aan de orde komen onder meer de Revit-bibliotheek en de DRBG-WebService. Het webinar is speciaal bedoeld voor projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars, architecten en calculators.
Revit-bibliotheek
De Revit-bibliotheek is in eigen beheer ontwikkeld. DRBG ziet het als een digitaal assortiment waarin een groot aantal Heembeton wand, Calduran-kalkzandsteen en Dycore vloertypes zijn opgenomen. Om de bibliotheek te optimaliseren, vroeg DRBG vorig jaar zijn gebruikers te reageren op de inhoud. De aanbevelingen en suggesties van de gebruikers zijn verwerkt waardoor de Revit-bibliotheek nu tweemaal zoveel items bevat.
Webservices rondom BIM
Om klanten nog beter van dienst te zijn, ontwikkelde DRBG de BIM WebService. Het gebruik van Webservices rondom BIM is nieuw in Nederland. DRBG ziet deze tool als een goede manier om werken met BIM te optimaliseren.
Doel van de WebService is controleren of het BIM-model van de aannemer voldoet aan algemene BIM-specificaties van DRBG en eventueel nog verbeterd dient te worden. De WebService checkt onder meer of het type benaming overeenkomt met het DRBG-assortiment, de bouwlaagbenaming overeenkomt met RVB BIM Norm, de juiste NL/SfB coderingen aan de RuwBouw Groep objecten zijn aangebracht en of de wanden gemodelleerd zijn per bouwlaag. Door deze controle komen tekortkomingen vroegtijdig aan het licht en kan het vervolgtraject sneller en met minder fouten verlopen.
Meld je hier aan voor het gratis webinar