Ga naar hoofdinhoud

Prijs voor dakvullend zonnestroomsysteem

AERspire Aesthetic Energy Roofs heeft met een project in Eindhoven de eerste plaats behaald in een wedstrijd om het fraaiste zonnestroomproject van Nederland. De wedstrijd was uitgeschreven door ENSOC, het online platform voor energieprofessionals.

Reguliere dakbedekking overbodig

Het winnende project ligt aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Daar heeft AERspire veertien rijtjeshuizen voorzien van een dakvullend zonnestroomsysteem dat er strak uitziet en dat reguliere dakbedekking overbodig maakt. De rijtjeshuizen zijn onderdeel van het project Genderdal, dat de duurzaamste wijk van Eindhoven moet worden. Het project is gerealiseerd door AERspire en Heijmans in opdracht van woningcorporatie Stichting Woonbedrijf SWS Hhvl. Architectenbureau Van Helmond & Zuidam maakte het ontwerp van de woningen.

ENSOC wilde laten zien dat zonnestroomprojecten in Nederland steeds mooier worden. Zij communiceerde de wedstrijd low profile op haar website. Tot 31 augustus kon er worden gestemd op de 10 genomineerden. AERspire was in 2014 reeds winnaar van de Dutch Solar Awards. Daarnaast is AERspire genomineerd voor de InnovAward 2015.

Dakpan en solarpaneel tegelijk

De energiedaken van AERspire zijn dakpan en solarpaneel tegelijk. Dankzij de strakke afwerking bieden de daken een zeer esthetische aanblik. De daken zijn zowel toepasbaar bij nieuwbouw als bij renovatie. Het dak genereert elektriciteit en met een speciaal ontwikkelde app wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel energie er is opgewekt en verbruikt.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

3 reacties op “Prijs voor dakvullend zonnestroomsysteem

  • jd de visser

    Helemaal eens, bestaat al veel langer (USA heeft verschillende systemen)en had al veel eerder in NL toegepast kunnen worden. Maar is overigens een prima idee en hopelijk de toekomst voor het dak. En……er zijn ook andere van deze systemen in NL bijvoorbeeld: Solned,PV megaslatII.

  • Graaf

    Deze daken kon je de afgelopen jaren op vrijwel alle bouw en energiebeurzen zien, en in Duitsland en Oostenrijk wordt al jaren dit zo gedaan. Het is mooi uitgevoerd, daar niet van, maar om dit als “innovatie” te presenteren? Moet je daar een prijs voor krijgen, kopiëren wat anderen jaren eerder al net zo deden?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.