Ga naar hoofdinhoud

Brokkenmákers: ‘We zien onszelf als vertegenwoordigers van toekomstige generaties’

Mirjam Schmüll en Hylke Faber van Brokkenmákers zijn mensen met een missie: vol op het orgel gaan om de doelstelling van een 100 procent circulaire bouweconomie in 2050 te halen. De onlangs gelanceerde Gebouwenmarktplaats is daar een belangrijke aanvullende schakel in, maar ook initiatieven als het hergebruik van domtorenpuin en de inzameling van gebruikte steigernetten zijn van hen afkomstig. Een gesprek met twee idealistische hemelbestormers over circulaire doelen en hoe die te realiseren.

Mirjam Schmüll en Hylke Faber staan ook wel bekend als Brokkenmákers. Zij heeft een achtergrond in architectuur, studeerde bouwkunde in Delft en werkte vanaf 2008 bij verschillende architectenbureaus in de circulaire economie. Vooral als schakel tussen de ontwikkelaar, aannemer en architect om daadwerkelijk de circulaire doelen te kunnen realiseren. Eerst bij Cradle to Cradle oprichter William McDonough en daarna bij architect Thomas Rau – de bedenker van het gebouw als grondstoffendepot – boog ze zich over circulaire businessmodellen. Ze was er dus al vroeg bij als het om circulair denken en doen in de gebouwde omgeving gaat.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor 7,95 per maand (excl. btw) sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.