Ga naar hoofdinhoud

Leidingen buitenom bij passiefhuis

Acht woningen in Tilburg zijn gerenoveerd tot passiefhuis. Om ervoor te zorgen dat de bewoners zo min mogelijk overlast hadden, zijn alle nieuwe leidingen bij de huizen buitenom aangebracht. Dat wil zeggen: bevestigd op het oorspronkelijke binnenblad, na sloop van het gemetselde buitenblad. Dit kon door uitsparingen te maken in de nieuwe houtskeletbouw-elementen die tegen het oude binnenblad en op de oude dakplaat zijn bevestigd. Hierbij is steeds een kleine spouw aangehouden, die net als de ruimte rondom de leidingen is nageïsoleerd met cellulose voor een optimale kierdichting.

Bekijk hier het hele project

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

4 reacties op “Leidingen buitenom bij passiefhuis

  • Wim

    Jammer dat er niets aan de woningscheidende geluidisolatie is gedaan om overlast voor de bewoners te beperken. Door de beter (warmte-)geisoleerde gevelelementen zal ook het geluid van buiten minder te horen zijn. Een nadelig effect is dan namlijk dat men meer geluidoverlast van de buren zal krijgen, want het ‘stoorniveau’ van buiten wordt minder.
    Liever leidingen in een geluidisolerende voorzetwand binnen dan het risico van een koudebrug buiten, want eigenlijk is deze oplossing (leidingen achter de spouwisolatie) uit den boze.

  • JP

    Inderdaad, een mooie reden om binnen alles te slopen en een hoop rommel te maken 😉

  • EB

    misschien zat alles wel binnen als opbouw.

    Dan is dit wel logisch om naar buiten te doen.

  • JP

    Prachtige zin: Om te voorkomen dat de bewoners zo weinig mogelijk overlast hadden”. Na “hadden” moet natuurlijk wel een komma worden geplaatst.

    Maar ik snap nog steeds niet waarom je de leidingen buitenom wilt leggen als je er voor wilt zorgen dat de bewoners flink wat overlast krijgen … Dan had het toch gewoon binnendoor gekund en konden een hoop kosten bespaard worden.

    PS. Dat het de redactie aan bouwkundige kennis ontbreekt wisten we al, maar ook taalkundig zijn het geen sterren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.