Infinity Repair heeft het allereerste KOMO-innovatiecertificaat ontvangen voor een nieuw totaalconcept voor de renovatie van aangetaste houten kozijnen. Het KOMO-innovatiecertificaat is nieuw en speciaal in het leven geroepen om bouwinnovaties te stimuleren. Het biedt ondernemingen de gelegenheid om snel en zonder dat de concurrentie ‘meekijkt’ sterk vernieuwende producten of bouwprocessen aan te kunnen bieden onder KOMO-certificaat. En dus met de garantie dat de kwaliteit is getoetst door onafhankelijke deskundigen en er wordt voldaan aan relevante wet- en regelgeving. Een KOMO-innovatiecertificaat is drie jaar geldig en kan vervolgens resulteren in een regulier KOMO-certificaat.
Kozijnen kunnen 30 jaar langer mee
“Revolutionair, circulair, uiterst innovatief en duurzaam in alle opzichten”, zei Bastiaan Benz van certificatie-instelling SKG-IKOB, die het certificaat uitreikte aan directeur Nico Heijmen van Infinity Repair. Dankzij Infinity Repair kunnen houten kozijnen dertig jaar langer mee. Het concept voorziet in het vervangen van aangetaste delen. De nieuwe delen worden, door middel van een speciaal ontwikkelde detailaansluiting, op het bestaande kozijn gemonteerd.
Duurzaam en op maat gefreesd Accoya hout
De nieuwe delen zijn van duurzaam en op maat gefreesd Accoya hout, alzijdig voorzien van een primersysteem van PPG/Sigma Coatings. Het hele kozijn vervangen is daardoor niet nodig, wat materiaal bespaart, zorgt voor minder CO2-uitstoot en de levensduur van het kozijn fors verlengt.
Budgetzekerheid
Ieder deelelement van Infinity Repair is voorzien van een chip, waardoor elke reparatie traceerbaar is. Infinity Repair biedt samen met Sigma Coatings, Accsys en de verwerker van het systeem dertig jaar budgetzekerheid op het onderhouden en beheren van gerepareerde kozijnen, met SKG-IKOB als kwaliteitsborgende instelling.
Samenwerking Woonstad Rotterdam
Nico Heijmen:”Woonstad Rotterdam heeft deze ontwikkeling voorzien van alle input en proefprojecten die nodig waren. Vanuit de gedachte dat het een wezenlijke bijdrage levert aan het tegengaan van onnodige materiaalvernietiging, het beperken van overlast voor bewoners en het een zeer gunstige terugverdientijd heeft.”