Beheer en onderhoud van verwarmingsinstallaties in projecten, zoals voor woningbouwcorporaties en VVE’s, kan veel effectiever. Corporaties, woningeigenaren en installatiebedrijven kunnen met een gedegen aanpak voor ketelbeheer en onderhoud de technische levensduur waarmaken, onderhoudskosten verlagen, de veiligheid vergroten, maar bovenal gebruikers meer comfort bieden.
Deze kwesties worden aangesneden in het Bouwwebinar ‘Efficiënt ketelonderhoud in projecten’. Dit online seminar houdt Eisma Bouwmedia in samenwerking met AWB op dinsdag 14 juni (12.30-13.30 uur). Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven. In het webinar krijgt de kijker inzicht in de techniek en organisatie van een effectief ketelbeheersplan, en worden praktijkvoorbeelden en tips gedeeld.
Kosten over totale levensduur omlaag
De herziene Woningwet heeft veel teweeggebracht bij woningcorporaties. Ze worden gedwongen tot bezuinigingen, terwijl de kwaliteitseisen aan een woning steeds hoger worden. Bij renovatieprojecten wordt dan ook terecht kritisch gekeken naar de kosten van nieuwe ketels en de omgeving waarin deze moeten functioneren. Toch verbleekt de investering in het toestel bij het geld dat gemoeid is met de beheerskosten over de totale levensduur van een toestel. Belangrijke vraag in het webinar is dan ook: hoe kan deze Total Cost of Ownership (TCO) worden verlaagd?
Samenwerking is nodig
Hierbij zal er veel aandacht zijn voor de ketensamenwerking tussen woningcorporatie, installateur/servicebedrijf en ketelfabrikant. Hoe en onder welke voorwaarden kunnen deze partijen gezamenlijk bijdragen aan lagere onderhoudskosten, zonder aan kwaliteit in te boeten?
Ook wordt aandacht besteed aan kritische onderhoudspunten, komt het thema veiligheid aan de orde en wordt gekeken op welke manier cv-ketels zich nog kunnen ontwikkelen om beter beheersbaar te worden. Daarnaast zullen verschillende visies en ontwikkelingen op het gebied van ketelonderhoud de revue passeren, zoals beheer op afstand.
Sprekers
Deze onderwerpen zullen worden belicht vanuit de driehoek ketelfabrikant, servicebedrijf en woningcorporatie. Te beginnen met Peter Schilder, die als hoofd service werkzaam is bij de Vaillant Group. Hoe kan een ketelfabrikant van toegevoegde waarde zijn bij een onderhoudstraject? Verder zal Peter de Roock, van servicebedrijf Energiewacht, aan het woord komen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal hij laten zien hoe de beheerskosten van cv-ketels naar beneden kunnen worden gebracht dankzij effectieve samenwerking.
Doelgroep
Dit webinar is interessant voor woningcorporaties, gebouweigenaren, servicebedrijven, installateurs, adviseurs en technisch beheerders.
Foto: AWB
Waar ik niets over lees dat is het afgifte systeem. Het gaat over high tech opwekkingssystemen die kennelijk samenwerken met traditionele afgifte systemen die vrijwel niet net zo high tech zijn afgestemd op de natuurlijke warmteuitwisseling van mensen met hun omgeving; = of > dan 50 % straling in het infrarood golflengte gebied met het met het grootste vrijblijvende oppervlak van een vertrek, nl. het plafond. Snel reagerend op temperatuurwisseling (< 6 min.)en UIT wanneer het vertrek niet bezet is. Het levert immers binnen korte tijd (6 min.) een thermisch geactiveerd oppervlak waaraan de persoon minder warmte uitstraalt bij vraag en meer warmte uitstraalt bij hogere ruimtetemperatuur bij aanbod wanneer de mens behoefte heeft aan koeling. Deze zomer-behoefte neemt ook in de woningen toe naarmate de warmte-behoud maatregelen (w.o. reflectie) toenemen. Het opwekkersysteem is pas dan echt effectief wanneer daarvan in alle seizoenen optimaal gebruikgemaakt kan worden. Dus ook effectief zomergebruik daarvan d.m.v. de omgekeerde werking van de wp, of beter nog van het lage temperatuurmedium uit het betreffende opslagsysteem; dus gkw door het plafondoppervlakte systeem (niet te verwarren met massakern activering, want dat is uitermate traag.