Ga naar hoofdinhoud

Verduurzaming Stadhuis/Muziektheater

De gemeente Amsterdam wil dat alle gemeentelijke gebouwen CO2-neutraal zijn en werkt actief aan de realisatie van deze beleidsdoelstelling. Daarom heeft de gemeente opdracht gegeven tot renovatie en optimalisatie van de werktuigbouwkundige installaties van het Stadhuis/Muziektheatercomplex Amsterdam. Het project wordt uitgevoerd door Strukton Worksphere.

Modern flexkantoor

Het Stadhuis/Muziektheatercomplex Amsterdam is bijna dertig jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De bestaande kantooromgeving wordt getransformeerd tot een modern flexkantoor met een gevarieerd aanbod van ontmoetingsruimtes en vergaderplekken. Met het ontwerp en de aanpak van Strukton Worksphere voor de renovatie en optimalisatie van de werktuigbouwkundige installaties wordt een grote stap in de verduurzaming van het Stadhuis/Muziektheatercomplex gezet. Vijftien jaar beheer en onderhoud maken integraal onderdeel uit van dit contract.

Complex gebouw

Het Stadhuis/Muziektheater is een van de meest complexe gebouwen uit de vastgoedportefeuille van de gemeente Amsterdam. Op maar liefst 120.000 bruto vloeroppervlak (bvo) wordt een zeer diverse dienstverlening aan de Amsterdammers aangeboden. Het Stadhuis/ Muziektheatercomplex is in de jaren tachtig gebouwd door Bronswerk, een van bedrijven waaruit Strukton Worksphere is ontstaan. De werkzaamheden starten in het voorjaar. Door het werk gefaseerd uit te voeren kan het stadhuis tijdens de verbouwing als kantoor in gebruik blijven. De herontwikkeling van het Stadhuis/Muziektheatercomplex levert zowel een modernisering van het stadhuis, een aanzienlijke kostenbesparing als een enorme verduurzaming op.

Klimaatbeheersysteem

De verouderde energiecentrale van het Stadhuis/Muziektheatercomplex is aan het einde van zijn levensduur gekomen. Door de nieuwste technologieën toe te passen in het klimaatbeheersysteem wordt het gebouw niet alleen energiezuiniger, maar ook voor gebruikers en bezoekers veel comfortabeler. Met het optimaal inzetten van Warmte Koude Opslag (WKO) en Warmte Kracht Koppeling (WKK) kan er een grote bijdrage geleverd worden aan de CO2- reductiedoelstellingen van de gemeente Amsterdam.

Blijf voorop in de bouw met de Bouwwereld nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste (product)nieuws, trends en ontwikkelingen over bouwtechniek in je mailbox. Sluit je aan bij 16.000 bouwprofessionals en mis niets!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.