Ga naar hoofdinhoud

Foods Innovation Centre (Wageningen): Veel prefab vanwege korte bouwtijd

Hoe bouw je een multifunctionele researchomgeving voor duurzaam voedsel? Unilever legt de lat hoog met een open complex, gericht op interactie met wetenschappers en studenten: het Foods Innovation Centre. Het ontwerp van Paul de Ruiter Architects, dat de nieuwe transparante manier van innoveren door Unilever reflecteert, haalt het BREEAM Outstanding niveau. Vanwege de korte bouwtijd is gekozen voor veel prefab. 

Foods Innovation Centre

Inside out en Outside in. Dat was het motto waarmee Unilever aan de slag is gegaan bij het nieuwe Global Foods Innovation Centre in Wageningen. Vanwege de opgave om het verschil te maken in de wereldwijde voedselvoorziening, wordt de interactie met de Wageningen Universiteit als essentieel beschouwd. Alles staat in het teken van de uitdaging om in 2050 de wereld te kunnen voorzien van voedsel, waarvoor een groei van zeventig procent gerealiseerd moet worden. Dat vraagt om een systeemverandering naar plantaardige voeding aldus Serpil Tascioglu, Director Foods Transformation Unilever Wageningen. Want doorgaan met produceren op de huidige wijze vergt twee planeten extra.

https://www.bouwwereld.nl/bouwtechniek/methoden-en-technieken/prefab-op-de-bouwplaats-de-bijzonderste-modulaire-gebouwen/

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor 7,95 per maand (excl. btw) sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.